CD-nieuws april 2012

ZITA SWOON GROUP – Wait For Me

ZITA SWOON GROUP – Wait For Me

Zita Swoon, vraagt u zich misschien af? Wat doen die hier? Welnu, die staan hier met recht en reden. Deze cd is de studio-neerslag van de toernee die Stef Kamil Carlens en de zijnen ondernemen met twee Burkinese artiesten, in een programma dat doordrenkt is van de Afrikaanse blues en de mandingue. De concerten zijn voltreffers en deden het beste vermoeden voor deze cd. De vooruitgeschoven single ‘Sababu’ was alvast een instant classic. In 2009 trekt SKC op voorstel van het Zuiderpershuis (Antwerpen) naar Mali en Burkina Faso. Twee jaar reizen, ontmoetingen en repetities resulteren in het project ‘Wait For Me’, voorgesteld in een hele reeks concerten en nu dus ook in deze héérlijke cd. De Burkinesen van dienst zijn zangeres Awa Démé met haar hese en vooral overweldigende stem en de virtuoze balafonspeler Mamadou Diabaté Kibié. Beiden zijn griots die doordrenkt zijn van hun muzikale cultuur, de mandingue. Carlens voegt daar Europese blues aan toe en het resultaat is een onwaarschijnlijk geslaagde symbiose van die twee culturen. Bijna alle songs zijn van de hand van het trio Carlens-Démé-Diabaté. De voertaal is deels Engels en Bambara en zowaar ook nog een vleugje Frans. Er wordt geopend met het onweerstaanbare ‘Sababu’ en daarna valt het nooit meer stil: deze plaat staat vol en bol van ontroering, vervoering, speelplezier, wederzijdse muzikale bewondering en respect en vooral (h)éérlijke muziek tout court, waarin ook de andere muzikanten van ZSG een ruim aandeel hebben. Een 12 op 10 en een kus van de juf zeggen dat ‘Wait For Me’ van Zita Swoon Group na Red Baraat en Kayhan Kalhor de derde top-cd in 2012 is. ‘Wait For Me’ is muzikale kruisbestuiving van uitzonderlijk hoog en eerlijk niveau.
publieksprijs: 18,70

Melingo

MELINGO – Corazón & Hueso

Daniel Melingo wordt wel eens vergeleken met Tom Waits en met Paolo Conte (wellicht vanwege zijn wel zeer doorrookte stem). Toen deze voormalige rocker in 1998 op zijn cd ‘Tangos Bajos’ een mes neerplantte in de toenmalige tango gaf hij diezelfde tango de broodnodige injectie nieuw bloed. Zijn kritikasters noemen zijn muziek punk tango, hijzelf noemt het tango bizarro. Zijn liederen zijn (meestal) grappige verhalen over de zelfkant. Muzikaal kan je zijn werk het best omschrijven als rauwe tango, doorspekt met lunfardo, een dieventaaltje dat zeer geliefd is bij tangodichters en voetbalfans. Maar niet alles is rauw: hier staat ook liefelijke folk op tot zelfs een slaapliedje en een meezinger met kinderen. De rode draad-stemming is héérlijke weemoed. Meer dan rootsmuziek te spelen verkent Daniel Melingo de umwelt van de tango en flirt ermee, maar hij doet dit met een diep respect. Hij bezorgt een gezonde dosis scherpte aan een genre dat tenslotte geboren werd in de maatschappelijke marge. U hoort ons al komen: ‘Corazón & Hueso’ van Melingo is de vierde top-cd in 2012.
publieksprijs: 19,60

THE OTHER EUROPEANS – Splendor

THE OTHER EUROPEANS – Splendor

The Other Europeans is een ensemble van 14 sublieme muzikanten afkomstig uit 8 landen. Ze doen de muzikale conversatie tussen Joodse en Roma muzikanten herleven: deze conversatie werd meer dan 60 jaar gemuilband. Deze dubbele live-cd werd opgenomen tijdens het Jiddisch Summer Weimar Festival en is het resultaat van een jaar van intensief ethnografisch onderzoek, repetities en exploratie. ‘Splendor’ kreeg van Songlines- en Rough Guide-editor Simon Broughton een vijfsterrenrecensie: “Without question, this is one of the most important klezmer releases in years”. Ook wij zijn quite impressed, zij het toch iets minder dan Songlines. De muziek die we hier horen is Jiddische klezmer en Roma lautari: deze laatste is vooral afkomstig uit Bessarabia (het huidige Moldavië), waar Joden en zigeuners vaak samenspeelden vóór W.O. II. Voor dit project bracht pianist/accordeonist Alan Bern (van Brave Old World) een achtkoppige klezmergroep (met o.m. Matt Darriau) en een zeskoppige lautarigroep samen. In Bessarabia was het repertoire van de joden en de Roma vaak gelijklopend maar was de uitvoering ervan zeer uiteenlopend. Veel van de hier gespeelde composities zijn bekende klezmer-standards maar krijgen op ‘Splendor’ wel zeer ongebruikelijke uitvoeringen. The Other Europeans herscheppen een verloren wereld en hebben aldus ook een grote historische waarde.
publieksprijs: 21,15 (2 cd)

LOGA RAMIN TORKIAN – Mehraab

LOGA RAMIN TORKIAN – Mehraab

De in Iran geboren (momenteel woont hij in Canada) componist en multi-instrumentalist L.R. Torkian werd wereldwijd vermaard door zijn baanbrekend werk bij de groepen Niyaz en Axiom Of Choice, waarvan hij mede-oprichter was. ‘Mehraab’ is zijn eerste solo-album. Zijn uitzonderlijke muzikaliteit gaat hier hand in hand met zijn innovatieve, sensitieve en complexe composities. Zijn inspiratie haalt hij grotendeels uit de traditionele Iraanse melodieën en poëzie. Dit prachtig werkstuk wordt nog meer de hoogte in getild door de uitzonderlijke stem van de Perzische klassieke zanger Khosro Ansari. Zijn zangwerk is een integraal deel van deze cd en klinkt ondanks zijn klassieke opleiding zeer hedendaags. ‘Mehraab’ is hedendaags klassieke Perzische muziek van zeer hoog niveau.
publieksprijs: 20,40

YAIR DALAL - ...and you love... Sacred songs of longing and love

YAIR DALAL - ...and you love... Sacred songs of longing and love

Yair Dalal is een Israëlische componist, zanger en muzikant (in hoofdzaak ud en viool) van Iraaks-joodse afkomst. Zijn invloeden zijn geput uit arabische en joodse tradities maar ook uit Europese klassieke muziek en Indische muziek. Dalal is ook vredesactivist en wil in die hoedanigheid begrip en communicatie tussen Arabieren en Joden helpen bevorderen. ‘...and your love...’ is alweer zijn tiende cd en bevat, zoals de ondertitel suggereert, vooral sacrale liederen over verlangen, hunkering en liefde. Er staan eigen composities op deze cd maar ook een psalm, rabbijnse teksten en moderne, sacrale poëzie en dan is er ook nog de verrassende afsluiter, een tedere, instrumentale en hoogst originele cover van ‘Oh My Love’ van John Lennon. De essentie van dit album is de dialoog tussen de joodse religie en het verlangen naar liefde, vrede, acceptatie en verzoening, muzikaal overgoten met verfijnde mediterrane en Aziatische smaken en gebracht in de beste troubadour-traditie. De toon is meditatief , spiritueel en ingetogen. Dit is geen muziek om je lazy sunday afternoon mee op te fleuren maar ze verdient hoedanook de nodige aandacht en waardering. De hoes en het tekstboekje wandelen van rechts naar links (van achter naar voor, zo gaat dat nu eenmaal in het Hebreeuws) en dat geeft een bevreemdend effect. De teksten zijn helaas enkel in een taal afgedrukt die voor ons onleesbaar en dus ook onbegrijpbaar is. Jammer.
publieksprijs: 19,30

THE ALAEV FAMILY and TAMIR MUSKAT – The Alaev Family and Tamir Muskat

THE ALAEV FAMILY and TAMIR MUSKAT – The Alaev Family and Tamir Muskat

The Alaev Family is een heuse familie die in 1991 vanuit Tajikistan emigreerde naar Israël. Tamir Muskat kennen we van Balkan Beat Box en tekent hier voor drums, percussie en de productie (met veel respect voor de traditie). The Alaev Family is een energieke en extravagante percussiegroep die 3 generaties overspant. Hun wortels liggen in de traditionele muziek van Tajikistan en in de joodse muziek uit de voormalige Centraal-Aziatische staat Bukhara. Allo Alaev (°1932), die nog steeds deel uitmaakt van de groep, begon op jonge leeftijd de doyra te bespelen. De doyra is een lijsttrommel met metalen ringen binnenin; het is ook het centrale instrument op deze cd. De overige groepsleden zijn allen kinderen en kleinkinderen van Allo. Naast percussie (doyra, darbuka, cajon) spelen de Alaevs nog tal van andere instrumenten zoals accordeon, clarinet en qanun. De gezangen klinken vaak krijgshaftig en doen wat denken aan die uit de bhangra. Toch is er ook ruimte voor melancholie. Ondanks hun rijke geschiedenis is deze cd voor ons een eerste en aangename kennismaking met The Alaev Family en een aanwinst voor de wereldmuziek, al is de term aanwinst misschien wat misplaatst voor muzikanten die al meer dan een halve eeuw aan de weg timmeren.
publieksprijs: 15,35

HARMONIOUS THELONIOUS – Listen

HARMONIOUS THELONIOUS – Listen

Harmonious Thelonious is het pseudoniem van de Duitse klanktovenaar Stefan Schwander. Hij brengt hier op overtuigende wijze zijn geheel eigen electronische interpretatie van afrobeat en highlife. Zijn aanpak doet bij momenten wat denken aan die van Konono No.1. ‘Listen’ klinkt als een patchwork van repetitieve drumpatronen, hitsige conga’s en psychedelica. Het resultaat is een opzwepend, bezwerend, rootsy klinkend werkstuk en een electronisch eresaluut aan grootmeesters als Tony Allen en Fela Kuti. Zeer fijn plaatje.
publieksprijs: 18,70

DOCTOR L – The Great Depression

DOCTOR L – The Great Depression

We blijven in dezelfde sectie: electro en afrobeat. Doctor L (Liam Farrell) is een Frans-Ierse producer, conceptueel kunstenaar en muzikant. Hij tekende o.a. voor de productie van 2 platen van Tony Allen en is ondertussen duidelijk gebeten door de afrobeat-microbe, getuige de aanwezigheid op deze cd van diezelfde Tony Allen alsook van Antibalas. Doctor L en kompanen presenteren hier een bruisende mix van afrobeat, highlife, dub, spoken word, soul, jazz en hiphop met reminiscenties aanThe Last Poets en Gil Scott-Heron. Afgesloten wordt er met ‘Family A Fear’, een merkwaardige interpretatie van ‘A Family Affair’ van Sly & The Family Stone, met Antibalas in de hoofdrol. ‘The Great Depression’ is een boeiend schijfje geworden maar in de afdeling electro-afrobeat-highlife wint Harmonious Thelonious overduidelijk op punten. Één zaak is duidelijk: afrobeat is back and alive and kickin’.
publieksprijs: 17,15

'Putumayo Kids Presents INSTRUMENTAL DREAMLAND'

'Putumayo Kids Presents INSTRUMENTAL DREAMLAND'

Een collectie instrumentale muziekjes voor bedtijd en relaxatie. Met o.m. versies van ‘What a Wonderful World’, ‘Twinkle Twinkle Little Star’ en ook nog een streepje klassiek van Brahms. De uitvoerders komen uit Mali, Haiti, Japan en Brazilië maar het leeuwendeel komt uit de VS.
publieksprijs: 13,75REGGAE

NEW AGE STEPPERS – Love Forever

NEW AGE STEPPERS – Love Forever

Eind jaren ’70 werd Ari Up een legende als zangeres van The Slits. In 1980 stapt ze uit die band en biedt de grote Adrian Sherwood haar een nieuw platform met New Age Steppers en hun debuut was toen ook de eerste release op Sherwoods On-U Sound label. In 2010 overleed Ari Up en dit zijn haar laatste opnames. Helaas is dit een zwak in memoriam dat afbreuk doet aan haar reputatie.
publieksprijs: 17,10

ROUGH GUIDE

“MOROCCO” (compilatie)

'MOROCCO' (compilatie)

Er bereikt ons weinig muziek uit Marokko en bij deze is deze Rough Guide een uitmuntende zaak en een mooie duit in het zakje Deze compilatie focust vooral op de hedendaagse scene, maar ook een legende als Master Musicians Of Joujouka is van de partij, net als andere “oudjes” zoals Compagnies Musicales Du Tafilalet en Samy Elmaghribi. De opvallendste verschijning is de bekende London-based dj U-Cef die gnawa met Jimi Hendrix lieert; ‘The Rough Guide to the music of Morocco’ is m.a.w. een uitstekende kennismakings-cd met de toch wel onderbelichte Marokkaanse muziek en zodoende een aanrader. De bonus-cd komt van Groupe Mazagan, die chaabi-groove spelen, een mix van traditionele muziek, gnawa, rai, reggae en salsa.
publieksprijs: 14,35 (2 cd)

INTRODUCING

AMADOU DIAGNE

AMADOU DIAGNE

‘Introducing’ is een subreeks van Rough Guide waarin aanstormend talent een kans krijgt. Zanger/multi-instrumentalist Amadou Diagne is een Senegalese griot die al percussie speelt sinds hij vier was. Hij speelde jarenlang in de zeer gewaardeerde National Band en ontwikkelde zijn eigen stijl in de muziekclubs van Dakar. Hij won de ‘Battle Of The Bands’-wedstrijd van World Music Network, met als beloning de opname van zijn debuut. Diagne heeft een mooie, fragiele, lichthese stem met een timbre dat wat doet denken aan Geoffrey Oryema en brengt intieme, ingetogen songs van voortreffelijke makelij. Hij begeleidt zichzelf op bluesy akoestische gitaar en traditionele percussie. Daarnaast is er nog spaarzame begeleiding van cello, double bass, sax en kora. Dit debuut van Amadou Diagne is een exquis luisteralbum en de ontdekking van een groot talent.
publieksprijs: 11,65

GOUD VAN OUD

NATACHA ATLAS - Diaspora

NATACHA ATLAS - Diaspora

Het familieplaatje van de Belgische zangeres Natacha Atlas is een complex gegeven. Ze werd in Jerusalem geboren als dochter van een vader van Marokkaans/Egyptisch/Palestijnse afkomst en van een Britse moeder die zich tot de Islam bekeerd had. Ze groeide op in Laken en na de scheiding van haar ouders ging ze met haar moeder mee richting Engeland. Als ze 24 is keert ze terug naar België en zet ze hier haar eerste muzikale stappen in een salsa band. Na samenwerkingen met o.a. Jah Wobble ontmoet ze Transglobal Underground (met spilfiguren Aki Nawaz en Jaz Coleman) dat zich laat inspireren door dub, bhangra, techno, punk en wordt ze leadzangeres en buikdanseres bij deze fusieband, die later ook nog veel solo-werk van Atlas zal producen. Daarnaast gaat ze ook werk maken van een solocarrière die door de jaren heen zal gekenmerkt worden door soms zeer grote hoogtes en soms zeer diepe laagtes. Natacha Atlas brengt in de jaren 90 vooral een fusie tussen Arabische muziek en Westerse electronische muziek, met veel invloeden van o.m. hip hop, drum ‘n’ bass, reggae en dub. Ze scoort in Frankrijk een hit met haar cover van Françoise Hardy’s ‘Mon Amie La Rose’ en er kwamen ook nog opvallende samenwerkingen met o.m. David Arnold, Marc Eagleton, Jean Michel Jarre, Nigel Kennedy en Kroke. Later verzandt ze in mainstream-pop, wat haar merkwaardig genoeg aardig wat bijval bezorgde in Noord-Afrika, maar in 2008 en 2010 rehabiliteert ze zich met de albums ‘Ana Hina’ en ‘Mounqaliba’ die vooral traditionele Arabische en hoofdzakelijk akoestische muziek herbergen en waarbij ze dus terugkeert naar haar Egyptische roots.
Haar creatieve hoogtepunt situeert zich nog steeds in het tweede deel van de jaren 90, waarin ze uitpakt met een baanbrekend en verbluffend crossover- gouden drieluik. Deze drie cd’s baden in electronica: ‘Gedida’ (haar beste en meest toegankelijke plaat maar helaas niet meer verkrijgbaar), ‘Halim’ (de meest authentieke van de drie) en ‘Diaspora’ (met nadrukkelijk aanwezige dubfactor), die we hier nog eens in de schijnwerpers willen plaatsen. Op ‘Diaspora’ mixt Atlas, in een verbluffende productie van Transglobal Underground, Arabische melodieën met westerse electronica in een bad van dance, ambient en dub; bij dit alles vergast la Atlas ons ook op vele vocale hoogstandjes.
Bouwjaar: 1995
Hoogtepunten: aangezien wij ‘Diaspora’ een klassieker noemen is voor ons deze cd geslaagd over de ganse lijn. Toch geven we speciale vermeldingen voor ‘Leysh Nat’Arak’, het extatische ‘Yalla Chant’, het slepende ‘Duden’ en het meeslepende en zweverige ‘Dub Yalil’.
publieksprijs: 8,95
Meer van deze artieste:
Ana Hina (bouwjaar: 2008; 19,60€)
the best of (2005; 13,25)
Foretold In The Language Of Dreams (lichtelijk fantastische samenwerking met Marc Eagleton) (2002; 13,25)
Halim (1997; 11,65)
Mish Maoul (2006; 13,25)
Mounqaliba 2010; 12,85)
Mounqaliba Remixes (2011; 20,40)
Natacha Atlas/Transglobal Underground (uitstekende dvd) (2005; 19,45)
The Pop Rose of Cairo (dvd) (2009; 14,25)
Something Dangerous (2003; 13,25).

KOOPJE VAN DE MAAND

BURAKA SOM SISTEMA – Black Diamond

BURAKA SOM SISTEMA – Black Diamond

Deze Angolees-Portugese buffelstoot en splinterbom plaatste kuduro in 2008 op de wereldmuziekkaart. Kuduro is een briljant, zeer experimenteel en bijzonder gedurfd samengaan van Angolese traditie en westerse electronica, beats en synths. BSS’ zeer eigenzinnige mix van electro, dubstep, drum ‘n’ bass en Portugees-Angolese ritmes, beats en grooves zet een zeer innovatieve plaat neer. Energie, inventiviteit, levenslust, weerhaken, trance en adrenaline zijn de keywords op ‘Black Diamond’, een essentiële plaat in de hedendaagse wereldmuziek, nu ook aan een zachte prijs. Met ‘Black Diamond’ trad Buraka Som Sistema in één ruk toe tot het lelijke eendjes-clubje van de wereldmuziek, waar ze lui als Asian Dub Foundation vervoegen.
publieksprijs: 11,40

Thema In de Kijker

Elke drie maand zet Oxfam-Wereldwinkels een thema in de kijker. In alle wereldwinkels wordt dan extra aandacht besteed aan een bepaald land of continent en aan onze producenten die daar goed werk leveren.
Van april t.e.m. juni maak je in de Oxfam-Wereldwinkel kennis met Coopealnor uit Brazilië. Deze coöperatie produceert de laatste jaren steeds meer sinaasappelen op biologische wijze.
- Lees alles over deze TIK op deze website - Wij presenteren dit album als zwoele soundtrack bij dit transatlantische thema:

'Putumayo Presents BRAZILIAN BEAT' (compilatie)

'Putumayo Presents BRAZILIAN BEAT' (compilatie)

‘Brazilian Beat’ presenteert het brede en rijke scala dat zo kenmerkend is voor de Braziliaanse muziek, die zo beïnvloed is door de meest uiteenlopende genres dat het wel patchwork lijkt. Deze compilatie wil de kroniek zijn van de hedendaagse, vibrante indie scene in Brazilië. Uitschieters op deze cd zijn Bruna Caram en Brazilian Groove Band. Meer info vind je op de site. Je kan er ook van iedere track 59 seconden voorbeluisteren.
publieksprijs: 13,75

VERWACHT

-“Putumayo Presents AFRICAN BLUES” (compilatie)

Met veel schoon volk zoals Mali Latino, Issa Bagayogo, Taj Mahal, Kalaban Coura, Tinariwen.
publieksprijs: 13,75

EN VERDER NOG:

-LADYSMITH BLACK MAMBAZO – And Friends

Al vijftig jaar deelt LBM het podium en de studio met artiesten uit de hele wereld en uit diverse genres. Deze compilatie is daarvan een weergave. Passeren o.m. de revue op dit sterrenfeest: Dolly Parton, Vusi Mahlasela, Paul Simon, Emmylou Harris, The English Chamber Orchestra, Zap Mama, Taj Mahal en vooral die vele anderen.
publieksprijs: 23,80 (2 cd)

-RODRIGO LEÃO – A Montanha Mágica (cd-dvd)

De Portugese componist en multi-instrumentalist Rodrigo Leão kennen we vooral als één van de stichters van Madredeus. In 1994 verliet hij de groep om zich te concentreren op zijn solocarrière. In Portugal is deze nieuwe cd een gigantische hit. Wie Portugal zegt denkt al snel aan fado. ‘A Montanha Mágica’ heeft ook wel dat melancholische en nostalgische aspect van de fado en ook de Portugese gitaar komt aan bod bij Leão. Maar daarmee houdt iedere verdere vergelijking op. ‘A Montanha Mágica’ is bijna volledig instrumentaal: op 3 composities is een gastvocalist te horen. Wat we hier geserveerd krijgen is romantiek, soms schaamteloze sentimentaliteit, mijmerende en dromerige minimal music op de grens van klassiek, pop en filmmuziek (zijn live-band heet niet voor niets Cinema Ensemble). De composities en het spel zijn van uitstekende kwaliteit maar de algemene indruk waarmee we achterblijven is té clean en steriel. Wij krijgen hier noch warm noch koud van: dit onttrekt ons enkel en vooral een langgerekte geeuw. De dvd bevat een integraal concert, opgenomen in Estoril in maart 2011.
publieksprijs: 22,10 (cd-dvd)

-BONGA – Hora Kota

‘Hora Kota’ is alweer het dertigste album van de Angolese bard Bonga die chanson brengt dat diep geworteld is in de traditie. Hij zingt over de huidige toestand in zijn geboorteland waarnaar hij na lange afwezigheid is teruggekeerd. In zijn teksten komt zijn verbondenheid met Angola tot uiting maar vooral zijn zorgen over dat land. Muzikaal is het vooral meer van hetzelfde: aardige liedjes en dito begeleiding, een goede stem, daar niet van, maar geen toegevoegde waarde, noch aan zijn oeuvre noch aan de muziek.
publieksprijs: 20,40

-B.B.B – Give

Wie zegt u? Ja, B.B.B, zo heten die van Balkan Beat Box tegenwoordig. Niet enkel de naam is veranderd, ook de muziek onderging een heuse soundlift. Van Balkanbeats is hier geen sprake meer: ze klinken nu veeleer als een tweedehandse Transglobal Underground. Deze plaat staat vol politieke boodschappen en de hoes is daarvan een illustratie. Naar eigen zeggen werden ze geïnspireerd door Occupy Wall Street. Helaas bracht dit geen muzikale inspiratie. We horen hier een stuurloze mix van allerlei genres. Laat ons hopen dat het bij deze ene misstap blijft en de mantel der liefde zal dan wel de rest doen.
publieksprijs: 18,70

-BLACK TRUTH RHYTHM BAND – Ifetayo

BTRB was een band uit Trinidad, opgericht in 1971. ‘Ifetayo’ verscheen in 1976 en was meteen hun enige lp, die nu voor het eerst op cd verschijnt. Deze rerelease kadert in de Soundway-reeks die vintage Afrikaanse muziek heruitgeeft. Afrikaans zal u zeggen? Welja, de muziek van deze band was zeer sterk door Afrika beïnvloed en zodoende kregen ze een stek in deze reeks. Deze Afrikaanse invloeden werden vermengd met elementen uit jazz, funk, calypso en soul. De zin van deze heruitgave ontgaat ons: deze muziek klinkt ongelooflijk gedateerd. De groep was een kort leven beschoren maar later ging de charismatische bandleader Oluko Imo opnemen en optreden met Fela Kuti.
publieksprijs: 14,30

-LENINE – Chão

Braziliaanse traditie in een uiterst slaapverwekkend electro-jasje. Deze populaire Braziliaanse zanger won enkele jaren geleden 2 Grammy Awards: begrijpe wie begrijpen kan.
publieksprijs: 20,45

VERKOOPSTOPPERS 2011 OWW BRUGGE

We gaven eerder op het jaar al een overzicht van onze persoonlijke favorieten in het voorbije jaar. Nu brengen we een summier overzicht van wat in onze winkel het meest over de toonbank ging. Onze klanten kochten vooral Putumayo-albums en budgetversies van oudere cd’s.

1 Putumayo presents Yoga
2 Put. pr. Celtic Christmas
3 Put. pr. Africa
Put. pr. American Blues
Put. pr. Gypsy Groove
Put. pr. Brazilian Café
Put. pr. Celtic Tides
8 Rodrigo Y Gabriela – Rodrigo Y Gabriela
'Bhangra Beatz' (compilatie)
Staff Benda Bilili – Très Très Fort
Toumani Diabaté – King of the Kora: an introduction
Geoffrey Oryema – Exile
Put. pr. Celtic Dreamland
Put. pr. World Playground
15 'Slumdog Millionaire' (original soundtrack)
Zionyouth – Destined Destination
Staff Benda Bilili – Ze Film (dvd)
Put. pr. Brazilian Lounge
Put. pr. Latin Lounge
Put. pr. Afro-Latin Party
Put. pr. African Party
Put. pr. Acoustic France
Put. pr. España
Put. pr. Latin Party
Put. pr. Rumba Mambo Cha-cha-cha
Put. pr. African Beat
Put. pr. Acoustic Café
Put. pr. African PlaygroundDeze artiesten gingen het vlotst over de toonbank (met een verrassende nr. 1):

1 Staff Benda Bilili
2 Bob Marley and The Wailers
Geoffrey Oryema
Rodrigo Y Gabriela
5 Toumani Diabaté
Mariza
Orchestre International Du Vetex
The Skatalites
9.  Sezen Aksu
Amina Alaoui
Charis Alexiou
Dub Colossus
King Tubby
Les Négresses Vertes
ZionyouthDit waren de populairste genres:

1 reggae/ska/dub
2 desertblues
3 balkan/gypsy
4 fado
5 salsa