DEL CAMPO - Nicaragua


DELICIAS SESAMO & ANTOJITOS SESAMO

Hilde Ghyoot was op stage in Nicaragua van februari tot juli 2013. In het kader van de partnerband van Oxfam-Wereldwinkel Brugge met Del Campo R.L. en haar postgraduaat opleiding, heeft ze met ondersteuning van het Brugs Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking (BFOS), het partnerfonds van Oxfam Wereldwinkels en de Provincie West-Vlaanderen gewerkt aan de opstart en de uitbouw van “Delias Sesamo” en “Antojitos Sesamo”, projecten waarbij sesam die niet voor de export geschikt is door verschillende groepen met (jonge) vrouwen wordt verwerkt tot producten voor de lokale markt.
Je vindt hier meer informatie en foto’s.

– PARTNERBAND IN BEELD

Oxfam Wereldwinkel Brugge - "Central de Cooperativas Del Campo R.L." Nicaragua

Foto tentoonstelling Del Campo


Foto tentoontstelling Del Campo
– FOTO EXPO "HEROES"

Straatkinderen uit Nicaragua door Michèle Sennesael.

Lees alles over deze fototentoonstelling op de activiteitenpagina
– NICARAGUA VERSUS BELGIË

Del Campo - Nicaragua– Oxfam Wereldwinkels viert 40 jaar Eerlijke Handel!

20 groepen gaan een speciale band aan met één van de partners uit het zuiden. Brugge vormt een partnerband met Del Campo uit Nicaragua. Zij produceren biologische ajonjolí of sesam. Sesam wordt verwerkt in sesamrepen, sesampasta en crackers.


sesampasta sesamreep crackers

Je kunt meer te weten komen over Del Campo op oxfamwereldwinkels.be
of op hun eigen website: www.delcampo.net.ni

– Kantoor van Del Campo

Het kantoor van Del Campo, partner sinds 2000, bevindt zich in de stad Léon. Del Campo is een koepel, een coöperatieve, bestaande uit elf lokale boerencoöperaties. 3461 boeren, zowel mannen als vrouwen, verbouwen 8581 hectare sesam. Daarnaast produceren ze ook mais, bonen (frijoles), pindanoten en andere lokale vruchten. Del Campo heeft een verwerkingsbedrijf en zorgt voor de export van sesam en pindanoten. Een vast team zorgt voor de technische ondersteuning, vorming en ontwikkeling van de coöperaties, de verkoop, export en administratie.

Kantoor Del Campo
– Organigram

Organigram van Del Campo– 11 coöperaties

Situering van de 11 coöperaties van Del Campo in Nicaragua


– Ajonjolí / sesam

Sesam
Sesamplant