Actie 1000 x 50: steun je wereldwinkel met een gift

Beste Bruggeling,

Met onze twee Brugse wereldwinkels helpen we de boeren in het zuiden een beter bestaan op te bouwen. Heel wat vrijwilligers houden dagelijks de winkel open, geven vorming over eerlijke handel aan leerlingen en verkopen op tal van Brugse activiteiten onze Fair Trade producten.

Ook jij koopt misschien je Fair Trade producten bij ons? Smakelijke choco voor op je boterham, sappig fruitsap bij je ontbijt, een lekker wijntje voor bij je barbecue,… Door de eerlijke prijs die jij betaalt voor deze producten, verdient een landbouwersgezin een eerlijk loon. Zo kunnen hun kinderen naar school en investeren ze in een betere gezondheidszorg. Het belang van dat laatste hebben we met zijn allen kunnen ervaren tijdens de COVID-19-crisis.

Door die crisis hebben we echter onze winkels lang moeten sluiten en vele evenementen werden geannuleerd.
Hierdoor ziet niet alleen de boer in het zuiden zijn inkomen dalen, maar ook onze winkels raken in de problemen, ondanks de COVID-steunmaatregelen van de overheid.

Daarom slaan we met onze vrijwilligers de handen in elkaar en startten we de actie 1000 x 50 op. We zoeken 1000 Bruggelingen, die Oxfam-Wereldwinkel willen behouden in hun stad. 1000 Bruggelingen die 50 euro willen schenken zodat de Brugse Fair Trade werking verder kan bloeien en groeien! Want zeg nu zelf, een Fair Trade stad zonder Wereldwinkel dat kan toch niet?

Je steun is voor ons van levensbelang. Bovendien is schenken dit jaar super interessant. Omwille van de COVID-19- crisis trok de overheid de fiscale aftrek op tot 60%. Anders gezegd, een gift van € 50 in 2020 aan Oxfam-Wereldwinkel Brugge kost u dit jaar, na belastingvermindering, slechts € 20.
Je kan giften storten op rekeningnummer BE84 0010 3874 9859 met de mededeling ‘Gift Oxfam Wereldwinkel Brugge’.

Bedankt voor je vertrouwen in Oxfam Wereldwinkel Brugge. Wij, en de boer in het Zuiden hebben er dringend nood aan. En tot gauw in één van onze winkels!


Vriendelijke groeten,

Dieter Willems
Voorzitter Oxfam-Wereldwinkel Brugge

gift gift