Cultuur

CD's

Je kunt een ruime waaier CD's met Wereldmuziek ontdekken bij Oxfam Wereldwinkel Brugge, gaande van Ali Farka Touré tot Zap Mama.

Putumayo

putumayo.com

Oxfam Wereldwinkel Brugge biedt de Putumayo collectie aan, compilaties met Wereldmuziek. Een deel van de opbrengst van Putumayo gaat naar een 30tal organisaties en NGO's die zich inzetten via projecten in het zuiden.
De succesvolste albums zijn: Celtic Café, Women of Africa, Jazz around the World en Yoga.
De best verkochte Putumayo-kinderalbums zijn: Celtic Dreamland, Cuban Playground.

Rough Guide

worldmusic.net

Van Rough Guide bestaan naast de bekende reisgidsen ook cd's en die verdelen wij. De albums uitgebracht bij World Music Network zijn onder te verdelen in 4 catergorieen:
MUSIC ROUGH GUIDE
In 1994 werd de uitgeverij World Music Network opgericht. Sindsdien werden meer dan 200 Music Rough Guides uitgegeven. De reeks is thematisch: zowel genres, landen als regio’s komen hierbij aan bod. De cd’s zijn met zorg samengesteld en bieden een uitstekende introductie tot het thema. De voorbije jaren wordt er ook een gratis bonus-cd aangeboden: het betreft een full-cd van een artiest die ook op de compilatie terug te vinden is.

INTRODUCING
In tegenstelling tot Music Rough Guide is Introducing geen compilatie- maar een artiestenlabel. Zoals de naam suggereert wordt in deze reeks onontdekt muzikaal talent geïntroduceerd. Deze reeks werd gelanceerd in 2004 en herbergt artiesten als Amadou Diagne, Wayne Gorbea, Kenge Kenge, Daby Balde, Etran Finatawa…. Deze laatste 2 hebben ondertussen ook al een release op Riverboat.

RIVERBOAT RECORDS
Dit artiestenlabel bestaat al 5 jaar langer dan Music Rough Guide. Op Riverboat Records komen vooral gevestigde waarden aan bod, zoals Samba Touré, Paban Das Baul, Debashish Bhattacharya (‘3: Calcutta Slideguitar’ won in 2007 de BBC World Music Award en ‘Calcutta Chronicles’ ontving in 2009 een Grammy-nominatie), Bob Brozman, Sally Nyolo, Mory Kanté….

TH!NK GLOBAL
Voor World Music Network is er een duidelijk verband tussen wereldmuziek en sociale verandering. In de loop der jaren ontwikkelden er zich goede relaties met een aantal ontwikkelings- en mensenrechtenorganisaties. Dit leidde tot fondsenwerving via deze cd-reeks, in samenwerking met en ten voordele van Oxfam en Amnesty International. Think Global is een compilatielabel met titels als ‘Women Of Africa’, ‘Native America’ ‘Salsa’, ‘West Africa Unwired’….


De succesvolste Rough Guide-albums zijn: Salsa Dance, Tango, Tango Revival, Desert Blues, Cumbia, Fado Legends.Wenskaarten

In de Wereldwinkel hebben we een ruim aanbod van originele wenskaarten voor elke gelegenheid. De kaarten worden constant geüpdatet en ook aangepast aan het seizoen. Kom gerust eens kijken!