Muzieknieuws september 2018

RADIO COLUMBUS

Cultuurcentrum Brugge en Oxfam wereldwinkel Brugge zijn begin vorig jaar een samenwerking aangegaan omwille van de aansluiting die er is tussen beide organisaties en waarbij we elkaar promotioneel ondersteunen. Voor CC Brugge is dat het Radio Columbus-luik van hun programmering waarin een denkbeeldige reis om de wereld wordt gemaakt en dat hoofdzakelijk d.m.v. muziek (maar ook film, dans, theater….).

PARNO GRASZT – ‘Dancing’ / TZIGANI

zaterdag 22 september 20u – Stadsschouwburg Brugge
inkom 15 euro

Radio Columbus start dit nieuwe seizoen met een concert van de Hongaarse groep Parno Graszt. Alle leden zijn afkomstig uit het dorpje Paszab en bovendien zijn ze allen familie van elkaar of toch nauw verwant. Hun naam verwijst naar hun zigeunerbloed. Letterlijk vertaald uit het Roma betekent de groepsnaam ‘wit paard’, voor de groepsleden het symbool van zuiverheid en vrijheid. De groep zingt zowel in het Roma als in het Engels. Vooral de authenticiteit en de charmante oprechtheid van de muzikanten geven elk optreden een zeer uitbundige sfeer, alsof je op een volksfeest in het oosten van Hongarije bent beland. Parno Graszt werkt momenteel aan een nieuw album waarvan ze enkele songs in première zullen voorstellen tijdens dit exclusieve concert.

Tzigani opent dit concert met virtuoze zigeunermuziek uit de Balkan, Hongarije en Rusland. De Bulgaarse gastzangeres en violiste Emilia Kirova laat haar veelzijdigheid uitbundig gelden in passionele zigeunerliederen en neemt je mee naar een universum van extreme emoties. Orkestleider Pal Szomora leidt met zijn verbluffende viooltechniek het instrumentale samenspel in betoverende banen.
Gratis afterparty in de foyer.

Kom op klasbezoek!

klasbezoek

De wereldwinkel is een echt ontdekkingsparadijs. Een bezoek laat je zien, uitproberen, voelen, proeven, horen en zelfs ruiken. Door de dingen te ervaren, maak je kennis met Oxfam-Wereldwinkels en de producten. Maar minstens even belangrijk is het verhaal achter die producten, de systemen die binnen de huidige wereldhandel bestaan en de impact van het huidige systeem op het dagelijks leven van producenten in het Zuiden. Concrete producten en verhalen brengen het Zuiden dichterbij. En niet te vergeten; uiteraard maak je kennis met de vrijwilligers die onze beweging dragen. De moeite!

CASH & CARRY SINT-ANDRIES

Uithangbord Cash & Carry Sint-Andries


= ruime winkel + magazijn + vormingsruimte + burelen
= parkeermogelijkheid
= ook voor particuliere verkoop
= infotheek met te ontlenen educatief materiaal

CONTACT

Oxfam-Wereldwinkel Brugge vzw

T 050 33 11 68
F 050 34 33 90

E-MAILADRESSEN
Algemeen & bestellingen: info'at'oxfambrugge.be
Scholen: info'at'oxfambrugge.be
CD-bestellingen: cd'at'oxfambrugge.be