Geldmunt

Muzieknieuws oktober 2018

RADIO COLUMBUS

JJ THAMES & SOUL SHOT / BLUEBIRD

vrijdag 12 oktober 20u – Stadsschouwburg Brugge
inkom 18 - 15 - 12 - 9 euro

Muzieknieuws september 2018

RADIO COLUMBUS

Cultuurcentrum Brugge en Oxfam wereldwinkel Brugge zijn begin vorig jaar een samenwerking aangegaan omwille van de aansluiting die er is tussen beide organisaties en waarbij we elkaar promotioneel ondersteunen. Voor CC Brugge is dat het Radio Columbus-luik van hun programmering waarin een denkbeeldige reis om de wereld wordt gemaakt en dat hoofdzakelijk d.m.v. muziek (maar ook film, dans, theater….).

PARNO GRASZT – ‘Dancing’ / TZIGANI

zaterdag 22 september 20u – Stadsschouwburg Brugge
inkom 15 euro

Radio Columbus start dit nieuwe seizoen met een concert van de Hongaarse groep Parno Graszt. Alle leden zijn afkomstig uit het dorpje Paszab en bovendien zijn ze allen familie van elkaar of toch nauw verwant. Hun naam verwijst naar hun zigeunerbloed. Letterlijk vertaald uit het Roma betekent de groepsnaam ‘wit paard’, voor de groepsleden het symbool van zuiverheid en vrijheid. De groep zingt zowel in het Roma als in het Engels. Vooral de authenticiteit en de charmante oprechtheid van de muzikanten geven elk optreden een zeer uitbundige sfeer, alsof je op een volksfeest in het oosten van Hongarije bent beland. Parno Graszt werkt momenteel aan een nieuw album waarvan ze enkele songs in première zullen voorstellen tijdens dit exclusieve concert.

Tzigani opent dit concert met virtuoze zigeunermuziek uit de Balkan, Hongarije en Rusland. De Bulgaarse gastzangeres en violiste Emilia Kirova laat haar veelzijdigheid uitbundig gelden in passionele zigeunerliederen en neemt je mee naar een universum van extreme emoties. Orkestleider Pal Szomora leidt met zijn verbluffende viooltechniek het instrumentale samenspel in betoverende banen.
Gratis afterparty in de foyer.

Muzieknieuws augustus 2018

muzieknieuws 06/18

Beste muziekliefhebbers,
onze delicatessenzaak nam jaarlijks verlof en dus zijn er geen snoepjes van de maand. Wel is er puik nieuw werk van Cristina Branco, Invisible System, Don Kipper, Anandi Bhattacharya, AmorromA, Sokratis Sinopoulos en twee uitstekende Rough Guide compilaties van Ravi Shankar en Zakir Hussain.

Over dit alles en over nog wat meer komen jullie bijna alles te weten op www.oxfambrugge.be/site/node/866.

Zoals steeds wensen we jullie ook nu veel leesplezier en hopelijk daarna nog meer luistervreugde.

Muzieknieuws juli 2018

muzieknieuws 06/18

Beste muziekliefhebbers,
het muzikale maandmenu staat vol lekkernijen. De verplichte leerstof wordt aangevuld met nieuw werk van Rim Banna, Samba Touré en Kyle Carey. De nieuwe keuzevakken heten Fatoumata Diawara, Ammar 808 en Eugenia Georgieva en dan is er ook nog het verzameld werk van grote dame Mísia.

We vestigen ook nog de aandacht op festival Dranouter alwaar Oxfam jullie kelen gaat smeren en op het Eeklose stadsfestival Helden in het Park.

Zoals steeds wensen we jullie ook nu veel leesplezier en hopelijk daarna nog meer luistervreugde.

CONTACT

Oxfam-Wereldwinkel Brugge vzw

T 050 33 11 68
F 050 34 33 90

E-MAILADRESSEN
Algemeen & bestellingen: info'at'oxfambrugge.be
Scholen: info'at'oxfambrugge.be
CD-bestellingen: cd'at'oxfambrugge.be