Recyclageproducten

Door de verkoop van kringlooppapier, producten met FSC-gelabeld hout, gerecycleerde grondstoffen... proberen we als wereldwinkel een bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling en ook een milieubewuste boodschap mee te geven aan klanten en sympathisanten.

Hier heb je alvast 4 goede redenen om je gewoon papier om te ruilen voor kringlooppapier:

• Gerecycleerd papier beschermt het milieu, reeds bij de aanmaak van de papierpulp wordt het gebruik van chemische middelen geweerd

• Kringlooppapier is zuinig met grondstoffen. Het verwerken van bomen tot pulp en van pulp tot papier vereist 2x meer energie en 3x meer water dan nodig voor de productie van kringlooppapier.

• Kringlooppapier verandert afval in grondstoffen.

• Kringlooppapier spaart bomen.


fsc.org

FSC, het 'Forest Stewardship Council'-label wijst erop dat het hout uit een duurzaam beheerd bos afkomstig is. Men streeft onder meer naar het behoud van de waardevolle oerbossen, wil bosarbeiders in menswaardige omstandigheden laten werken en ook economisch rendabel zijn. Naast streekeigen hout (bv. kastanje, eik...) zijn de meer 'exotische' soorten met het FSC-logo duidelijk de meest milieuvriendelijke keuze.


blauer-engel.de

Het bekende "blauwe engel" eco-label werd in 1977 door de Duitse regering in het leven geroepen. Het wordt toegekend aan 100 % gerecycleerd papier dat minimum 65 % papierafval van de laagste categorieën bevat. Chloor & EDTA zijn niet toegestaan.