Doe je mee?

Wil jij ook de handen uit de mouwen steken voor Oxfam Wereldwinkel Brugge en deel uitmaken van onze enthousiaste groep vrijwilligers? Wekelijks, enkele keren per maand, het hele jaar door, enkel bij bepaalde evenementen, in de wereldwinkel of achter de schermen?
Alles kan!

We verkopen eerlijke en duurzame producten in vier winkels, organiseren heel wat evenementen en vertellen ons verhaal door het organiseren van vorming en acties. Voor de belangrijkste taken wordt er een opleiding voorzien en je bent verzekerd bij een gebeurlijk ongeval. Er is geen vergoeding, maar wel op tijd en stond een gezellige bijeenkomst of feestje.
Actief en positief meewerken in de geest van onze missie is de enige voorwaarde.


WAT KAN JE ZOAL DOEN?

In een winkel

Je bent als winkelier verantwoordelijk voor het openen of afsluiten, de verkoop, het aanvullen van de rekken, klanten helpen en informeren en zorgen voor een nette winkelruimte. Per trimester is er een winkeliersbijeenkomst, waar nieuwe informatie gegeven wordt en waar ook overleg mogelijk is rond bepaalde winkelonderwerpen.

Bij evenementen

Je helpt bij de organisatie en bediening van een bar, receptie, informatieve stand, verkoopstand… die doorgaat bij een lokale vereniging, school of andere organisatie (bv. Feest in het Park, Dranouter festival, de aanplant van een geboortebos, Buurt aan de Beurt en vele andere initiatieven).

Ons verhaal vertellen

Je maakt deel uit van de Werkgroep Educatie en verzorgt af en toe een vorming van 1 à 2 uur voor een groep leerlingen of volwassenen die onze winkel bezoeken. Je denkt creatief mee over hoe een vorming er uitziet: een boeiend verhaal, een interactief spel of een kookworkshop. Basiskennis PC is wenselijk.

Producten klaarzetten en/ of vervoeren

In onze winkel in Sint-Andries bevindt zich de groothandel, van waaruit wij wekelijks producten leveren aan diensten, verenigingen, bedrijven… Je helpt met het klaarzetten van bestellingen, houdt het magazijn netjes en bezorgt bestellingen aan klanten in Brugge of daarbuiten.

Andere taken

We hebben ook helpende handen nodig voor o.a. het maken van geschenkpakketten, verdelen van magazines, poetsen van de winkels, schrijven van een artikel, administratief werk, klusjes allerlei, IT-ondersteuning. Creatieve geesten en handen

Voel je je aangesproken?

  Vrijwilliger worden  

We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een verkennend en vrijblijvend gesprek.