Steunen

Onze VZW heeft weinig financiële speelruimte. Elke steun – klein of groot – wordt in grote dankbaarheid aanvaard!
Er zijn verschillende mogelijkheden:

FISCAAL AFTREKBARE GIFT

Als je gift minstens 40 euro bedraagt op jaarbasis, kan je een fiscaal attest krijgen.
Werkwijze: Stort je gift op de nationale Oxfamrekening
BE84 0010 3874 9859 (op naam van Oxfam België,
Ververijstraat 17, 9000 Gent), met vermelding
“gift voor Wereldwinkel BRUGGE – RRnr. …………………………”
(uw rijksregisternummer van 11 cijfers, is verplicht vanaf 01-01-2024).

In het volgend kalenderjaar krijg je van Oxfam België een fiscaal attest, waardoor je recht hebt op 45% belastingvermindering. Voor een gift van 40 euro betaal je uiteindelijk 22 euro.

STEUNACTIE

Bij de organisatie van een feest (bv. huwelijk, jubileum, pensioen) bied je de genodigden de mogelijkheid om Oxfam Wereldwinkel Brugge te steunen, als alternatief cadeau.
Wij kunnen je helpen om dit concreet digitaal uit te werken, zodat men vlot kan storten én je zicht hebt op de stortingen.

Ook hier kan men een fiscaal attest krijgen als het bedrag minstens 40 euro bedraagt.

SCHENKING

Als je overweegt om een deel van jouw vermogen (roerend of onroerend) bij leven te schenken aan onze vzw, dan kan dat zonder schenkbelasting!

Bij schenking van een onroerend goed is een notariële akte nodig, zodat de schenking bewezen is en niet betwist kan worden.
Schenking van geld kan ook via een notariële akte, maar evengoed via een hand- of bankgift. Dit kan je zelf registreren om te voorkomen dat de schenking betwist wordt, of – als je binnen de 3 jaar overlijdt – toch in de nalatenschap opgenomen wordt.

Belangrijk: omschrijf heel duidelijk de VZW met naam, adres en ondernemingsnummer.
In ons geval is dat: Oxfam Wereldwinkel Brugge, Diksmuidse Heerweg 102, 8200 Sint-Andries, ondernemingsnummer BE 0445 897 320.

LEGAAT

Je kan een zeer mooi gebaar stellen door Oxfam Wereldwinkel Brugge vzw op te nemen in je testament. Zo blijft jouw solidariteit met het Zuiden tastbaar, ook als je er niet meer bent: jouw nalatenschap voor een meer rechtvaardige wereld.

Sinds de afschaffing van het duo-legaat (in 2021) is het nog eenvoudiger om (een deel van) jouw vermogen na te laten aan een goed doel. Het enige wat je moet doen, is de vzw (met duidelijke omschrijving) opnemen in jouw testament, met een vastgesteld bedrag of percentage van jouw vermogen.

Goed om weten: een erkend goed doel (m.a.w. erkende VZW met ondernemingsnummer) betaalt in Vlaanderen geen successierechten meer!

Belangrijk
: omschrijf heel duidelijk de VZW met naam, adres en ondernemingsnummer.
In ons geval is dat: Oxfam Wereldwinkel Brugge, Diksmuidse Heerweg 102, 8200 Sint-Andries, ondernemingsnummer BE 0445 897 320.


MEER INFO?

Telefoneer naar 050 33 11 68 (vraag naar Wim) of mail naar wim.spanhove@oxfambrugge.be
Jouw vraag wordt strikt vertrouwelijk behandeld.


WAAROM KAN HET NUTTIG ZIJN OM NU AL UW NALATENSCHAP TE REGELEN?