Vorming

Oxfam Wereldwinkel Brugge heeft een ruim aanbod aan educatieve activiteiten voor jong en oud, voor scholen of verenigingen. Ontdek wat eerlijke handel precies inhoudt, het verhaal achter onze producten en hoe we proberen een verschil te maken voor producenten in Noord en Zuid.


WERELDWINKEL OP SCHOOL (WOS)

Een WoS-team is een groep van +/- 8 leerlingen uit het secundair onderwijs die wordt begeleid door 1of meerdere leerkrachten-begeleid.st.er(s). Dit team draagt het verhaal van wereldwinkels uit op school, door verkoop van producten, vorming en actie.

Er is voor elke startende school een startkit beschikbaar en ondersteuning door het Nationaal Secretariaat of Wereldwinkel Brugge.


LESMATERIAAL VOOR LEERKRACHTEN LAGER EN SECUNDAIR ONDERWIJS

Iedere leerkracht moduleert de aangeboden lespakketten naar zijn of haar hand, naargelang de context en de beschikbare tijd en ruimte. In onze infotheek vind je nog meer informatie.


MET JE KLAS NAAR WERELDWINKEL BRUGGE

In het kader van de ‘Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling’ (SDG’s) kan een klas ook naar de wereldwinkel in de Diksmuidse Heerweg te Sint-Andries komen.

We heten jullie welkom met een introductie over eerlijke wereldhandel, aangepaste methodieken en invalshoeken voor lagere en secundaire scholen. Indien de school dat wenst, bieden we een proevertje aan (€1 per leerling)! De sessie zelf is gratis.


WERELDWINKELPRODUCTEN OP SCHOOL (AUTOMAAT OF RESTAURANT) EN IN DE LERAARSKAMER

Koffie, thee en een koekje in de leraarskamer, fruitsap, rijst of andere producten uit onze wereldkeuken in het restaurant, het kan allemaal.